Team Haukes wint MAXXIS ECO CHALLENGE rally

Het Haukes team bestaande uit Dieter en Katia Debusschere heeft zeer verrassend de Maxxis Eco Challenge Rally van zaterdag 24 en zondag 25 april op zijn naam geschreven. Op de tweede plaats van dit door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) georganiseerd evenement, eindigde het Basic One team dat gevormd wordt door Roy Liong A San en Ildemar Fakkel. Stephen Smit en Ronny Blufpand scoorden hun ‘career high’ door op een verdienstelijke plaats te eindigen net achter het Kersten Motors team dat derde werd.

 

 

In de A klasse van deze tweedaagse rally zegevierden Achmed Tarnadi en Jerry Tammenga terwijl Thierry IJskes en Mike Kasandikromo in de beginnersklasse de lakens uitdeelden.

Achmed Tarnadi en Jerry Tammenga

Thierry IJskes en Mike Kasandikromo

 

De Maxxis Eco Challenge Rally startte onder ideale weersomstandigheden en voerde de rijders al gauw naar de savannes. Na een tussenstop in de O.P.Savanne werd via de Peelenweg de Afobakaweg bereikt. Na een pittige rit in het district Brokopondo werd halt gemaakt bij de overnachtingsplaats bij de stuwdam te Afobaka. Op deze lokatie die door de rijders is omgedoopt tot “Lawadijk” konden de rijders bekomen van de vele kisi’s die de uitzetters hadden bedacht. De volgende ochtend begon de tweede etappe die leidde naar het gebied rondom de Brownsweg. Absoluut hoogtepunt in dit gebied waren de punten in de Fakkel Savanne die heel wat hoofdbrekens bezorgden. Hierna werd gekoerst naar de Otto Savanne waar na een stop te Cabenda Dorp en een kaartconstructierit in de Y2K Savanne naar de finish bij “Shakers” aan de Mungrastraat werd gereden.