2012
END OF THE YEAR SENSO Rally 2012

Beste Rally Rijders,
Zie de uitslag van de Senso End of the Year Rally 2012.

Dank aan de Sponsor, de Postbemensing, VTC en Telcommissie en een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan deze rally.
Proficiat aan de Winnaars!

De uitslag (beste 5 in elke klasse):

Hoofdklasse:


Strafpunten

01.Raghoenandan Santosh/Poetoe Ashwien


33

02.Liong A San Roy/Fakkel Ildemar

 

34

03. Sewberath Misser Vinoj/Gangaram Panday Rakesh

 

46

04. Soogea Mike/Ramautarsing Winston

 

61

05. Boetius Dave/Hahn Robert

 

64

 

A-klasse:

 

Strafpunten

01. Gooswit Jean-Paul/ De Vries Patrick


152

02. Oostwijk Vernon /Abrahams Ryan

 

155

03. Harnandan Ryan/Jimidar Ignaas

 

161

04. Saouma Ruben/Chandnani Deepak

 

167

05. Soemopawiro Guilliano/Ameerali Diego

 

183

 

B-klasse:


Strafpunten

01. Dipoikromo Marvin/Charles Regillio


286

02. Soekhram Shaniel /Dewoe Arwind


306

03. Nanda Randhirkoemar/Girdhari Ingvan


310

04. Benimadho Ryan/Hardwarsing Vishay


324

05. Troenodrono Arnold/Troenodrono Albert


339

 

 • Klik hier om de Senso End of the year Rally 2012 Uitslag te downloaden (XLS)
 •  

   
  Brahim/Reiziger winnen overtuigend Assuria/DSB Rally 2012

  De equipe Antoine Brahim/Piem Reiziger heeft bij de op zondag 29 juli gehouden Assuria/DSB Rally van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) op overtuigende wijze de overwinning naar zich toegetrokken. Met 137 strafpunten minder dan John de Miranda en Diego Chin A Sen die op de tweede plaats eindigden bewezen zij hun klasse.

   

  In het eerste traject werden zij nog bijgehouden door Adolf Brakke/Jane Harkisoen en Rina Kalloe/Anthony Gafur, maar door het laatste traject op het scherp van de snede te rijden konden zij uiteindelijk de overwinning opeisen.

  In de A-klasse wonnen andermaal Ryan Harnandan en Ignaas Jimidar. Deze equipe gooit met reeds 3 overwinningen dit jaar hoge ogen naar het kampioenschap 2012 in hun klasse. Eerder wonnen zij de Avis/Sark Friyari- en de Precamp Midyear Rally. In de B-Klasse van de Assuria/DSB Rally zegevierden Rajiv Soeltaansingh en Vishay Hardwarsing terwijl in de Tourklasse Leo Koenraad en Johan Kastelen met de hoogste eer streken.

  De Assuria/DSB rally (totaal 66 equipes) kenmerkte zich als een reglementaire rit door onze hoofdstad waarbij uiterste concentratie van de rijders werd vereist. De eerstvolgende rally van de SARK wordt de Sol Go Further Adventure Rally die op 6 en 7 oktober wordt verreden. Deze rally gaat als vanouds door open savannegebied en duurt zo’n 18 uur.

  Piem Reiziger neemt de felicitaties in ontvangst van Martin Loor, CFO van de DSB.
  Rechts Antoine Brahim, op de achtergrond Robert Hahn van het uitzetteam.

   

  Winnaars A-Klasse: Ryan Harnandan (links) en  Ignaas Jimidar

   

  Winnaars B-Klasse: Vishay Hardwarsing

   

  John de Miranda en Diego Chin A Sen (uiterst rechts), winnaars 2e plaats

   

  Antoine Brahim (voorzitter SARK) overhandigt het certificaat van waardering aan Stephen Smit (CEO Assuria NV).

  ------------------------------------------------------------------------------------------

  ------------------------------------------------------------------------------------------

   
  OLIVER SMITH/GWENDOLYN EMANUELS WINNAARS DITRA PHAGWA RALLY 2012

  Oliver Smith en Gwendolyn Emanuels zijn de grootse winnaars geworden van  de op zondag 4 maart verreden Ditra Phagwa Rally. Met ruim verschil wisten zij te winnen van hun naaste concurrenten die toch wel gebrand waren om dit evenement te winnen. Opvallend bij de uitslag was de derde plaats notering van Diego Chin A Sen en Marlon Elkerbout die als gelegenheidsequipe gerenommeerde rijders achter zich lieten.

  In de A-klasse zegevierden Ryan Abrahams en Vernon Oostwijk terwijl in de B-klasse Marvin Dipoikromo en Regilio Charles de lakens uitdeelden.

   

   
  IN MEMORIAM : PATRICK JAEGER 1951-2012

  Patrick Jaeger

  Meer dan 30 jaren geleden begon de SARK carrière van Patrick Jaeger; hoe kan het ook anders, eerst als rallyrijder. Van 1980 t/m 1985 heeft hij als navigator zijn sporen verdiend in de toerklasse met een eerste plaats in de Billiton lustrum rally van 1982 als wapenfeit.
  Van 1986 t/m 1998 was Patrick actief in de hoofdklasse waarvan de laatste jaren met Piem Reiziger als partner. In 1997 wonnen zij de Billiton/Suralco rally.
  Patrick was een tripmaster expert, ook mechanisch, en hij was een van de eersten met een toen nog grote GPS.
  Door zijn tripmaster kennis en ervaring, werd hij voor, tijdens, en na rally’s door vele rallyrijders letterlijk belaagd en overstelpt met hulpaanvragen! Hij was onze tripmaster 911!

  Patrick heeft 4 jarenlang zijn krachten gegeven aan het SARK bestuur. Van 1997 t/m 2000 bekleedde hij de functie van ondervoorzitter in het bestuur o.l.v. Leo Dalm.
  De SARK kende een heel moeilijke periode in de beginjaren ’90, waarin m.n. door de slechte economische situatie en minder stabiele politieke omstandigheden, slechts in beperkte mate rallies konden worden verreden.
  Het bestuur Dalm/Jaeger heeft in de 2e helft van de jaren ’90 gezorgd voor een ware ommekeer; het enthousiasme voor de rallysport laaide weer op en na 25 jaar werd de continuïteit van de SARK gewaarborgd.
  Als ondervoorzitter heeft Patrick met zijn tomeloze inzet en energie daaraan een belangrijke bijdrage geleverd en wij zullen hem daar altijd dankbaar voor zin.

  Wij konden altijd op Patrick rekenen; ook als uitzetter en sponsor heeft hij zijn sporen verdiend!
  Patrick was in 1996 medeverantwoordelijk voor de sponsoring van de Grote Beer /UM Consultancy SARK Jubileum rally, die i.v.m. de viering van 25 jaar SARK werd georganiseerd. De SARK heeft in die tijd overigens veel gebruik kunnen maken van de kantoorfaciliteiten van UM Consultancy.

  Patrick heeft ook vele rally’s helpen uitzetten.
  Legendarisch is het verhaal van Patrick als hoofduitzetter van de PACONI rally op 5 en 6 juli 1996. Er waren heel veel problemen met de postbemensing en op de hele route van Paramaribo, Saramacca, Coronie, Wageningen en Nickerie waren er rallycontroleposten gepland.
  Maar er waren veel te weinig rally officials.
  Hoe moest dit probleem op die enorme stretch van bijkans 300 km worden opgelost??
  Dit huzarenstuk was Patrick ten voeten uit: ”den man no de, dan doe ik het zelf!”
  Patrick personificeerde de “ware uitzetter”, no matter what, the show must go on!

  De veelzijdigheid van Patrick blijkt ook uit zijn ondersteuning als lid van onze hoog aangeschreven en zeer gewaardeerde telcommissie. Hij was lid van deze cie vanaf 1998 (met een korte onderbreking) tot heden.
  In deze hoedanigheid zal Patrick bij ons altijd bekend blijven om de belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd aan de automatisering van de telling van tijdstrafpunten.

  Wanneer je hard werkt voor de club en populair bent, word je als bijzonder SARK lid in de SARKOGRAAF in de spotlight geplaatst. Zo ook onze “Patrick Jaeger in 1996.

  Curriculum vitae en curriculum rallyae; Patrick in enkele woorden:

  • In het dagelijks leven computer – verkoper
  • Grote optimist en alles kunner
  • Matematisch brein
  • Klein van gestalte met een nóg kleiner (24k) hart
  • In een grote menigte moeilijk te ontdekken, slechts herkenbaar aan een grote rookwolk boven hem.
  • Verslijt de meeste rallypartners.
  • Voorstander van het kiss-principe bij het uitzetten van rallies (kiss = Keep It Simple 4 Stupids)… en wij voegen aan dit rijtje toe: Patrick Jaeger: SARK STONFUTU.

  De multifunctionele bijdrage die Patrick heeft geleverd aan onze rallysport zal ons altijd bijblijven. Onze rally mati is er niet meer…maar die speciale liefde voor de SARK van meer dan 30 jaar houden wij vast en wij zien het als onze plicht om het goede werk van Patrick te continueren.

   
  Uitslag AVIS/SARK Friyari Rally 2012

  BRAKKE/ELIAS WINNAARS AVIS/SARK FRIYARI RALLY

   


  Adolf Brakke en Rudolf Elias hebben als nieuw gevormd equipe met groot machtsvertoon de jaarlijkse Avis/Sark Friyari Rally van 29 januari 2012 gewonnen. Met slechts 2 gemiste ORC’s en 3 tijdstrafpunten staken zij met kop en schouders boven de rest uit.
  Deze rally die in het teken stond van de 41e verjaardag van de Sark op 27 januari jl., startte bij het Avis kantoor aan de Kristalstraat en bracht de equipes via een simpele bol-pijl naar Meerzorg. Via de Commissaris Thurkowweg belandden zijn te Palm Village om daarna halt te maken voor een VTC bij het Mambo River Resort te Peperpot. Na deze korte tussenstop reed men terug naar Paramaribo om via een fotorit, een routebeschrijving en een pijlenrit te finishen bij het Sark klubgebouw aan de Kochstraat. Deze rally waar een record aantal equipes hebben deelgenomen (100!) was vooral gericht op de nieuwe rijders die na de instructielessen van januari hun opgedane kennis konden toetsen. Deze “rookies” kregen op hun niveau aangepaste ritten waarbij bijv. nauwkeurige meters niet nodig waren.
  De teach-out vóór de uitslag was zoals gewoonlijk weer druk bezocht waar de vele vragen c.q onduidelijkheden door de uitzetters werden beantwoord en middels een powerpoint presentatie werden verduidelijkt.

   

   
  << Start < Prev 1 2 Next > End >>

  Page 1 of 2