PONICA TEAM WINT SOL ADVENTURE RALLY
Anthony Gafur en Rina Anthony, winnaaers SOL Adventure rally 2011 Het Ponica team bestaande uit Rina Kalloe en Anthony Gafur is de grote winnaar geworden van de SOL Adventure Rally 2011. Het is de eerste overwinning ooit van Rina en Anthony die zich nu hebben weten te nestelen in het select groepje ‘super-cracks’ van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK). Op de 2e plaats van deze ruim 18 uur durende rally eindigden zeer verdienstelijk Armand de Gama en Ashwin Tahal die nipt wisten te winnen van Wilco Zijlmans en Harold Schenker die, eveneens zeer verdiend, op de 3e plaats neerstreken.
In de A-klasse eindigen Jean-Paul Gooswit en Patrick de Vries als eersten terwijl in de B- en Toerklasse resp. Miguel Themen/Vanity Soemoredjo en Viresh Jagroe/Roche Sohawan met de hoogste eer gingen strijken.

Route met verrassingen

De SOL Adventure Rally die als ‘warming up’ wordt gezien van de komende meerdaagse Staatsolie Diesel savanne rally voerde de deelnemers vrijwel direct na de start naar het westen van Paramaribo waar via de Leidingen en het Garnizoenspad Groningen werd bereikt. Vrijwel niemand van het deelnemersveld had vooraf het vermoeden dat dit dorpje in Saramacca in de route zou worden opgenomen. Door daarna via de nieuwe brug bij Hamburg/Uitkijk weer over te steken kregen de uitzetters o.l.v. Rik Schuitemaker en Robby Kappel de primeur dat zij als eersten deze brug in een rally hebben opgenomen. Te Uitkijk werd halt gemaakt voor een korte tussenstop waarna de karavaan via de Indira Gandhiweg naar de plantage Republiek koerste. Ook hier had de organisatie iets nieuws in petto. Via het talud waar vroeger de spoorbaan liep liep de route binnendoor naar Zanderij. Inmiddels is het al 6 uur in de ochtend en na een stop te Marinalex kon het echte savannewerk beginnen. De Matta savanne stond op het programma en nadien werd de O.P. Savanne ingedoken. Na een zeer pittige ‘google’ luchtfotopuntenrit midden in laatstgenoemde savanne reed de rally via Berlijn naar de Hannover savanne waar de lunch werd opgediend. Ook daarna hebben de uitzetters de equipes verrast door een nieuwe doorsteek te maken in dit gebied. Tenslotte koerste de rally via de Sir Winston Churchillweg naar de finish te Paramaribo.

De uitslag (beste 5 in elke klasse):

Hoofd-klasse:

 

Strafpunten

01. Gafur Anthony/Kalloe Rina


680

02. De Gama Armand/Tahal Ashwin

 

828

03. Zijlmans Wilco/Schenker Harold

 

832

04. Chin Kon Sung Lloyd/Harkisoen Jane

 

849

05. Liong A San Roy/Fakkel Ildemar

 

850

 

A-klasse:


Strafpunten

01. De Vries Patrick/Gooswit Jean-Paul

 

1033

02. Mohan Rajinderpersad/Kisoensingh Shruti


1114

03. Boetius Wilfred/Li Fo Sjoe Timothy


1163

04. Elmont Ilonka/van de Broek Bert


1305

05. Rolador Clifton/Kasandikromo Mike


1371

 

B-klasse:


Strafpunten

01. Themen Miguel/Soemoredjo Vanity


1348

02. Saouma Ruben/Chandnani Deepak


1375

03. Sadhoe Dew/Madhan Dharm


1431

04. Oepasie Predeep/Oepasie Yashvant


1490

05. Kromosoeto Sullivan    Vyent Giorgio


1540

 

Tour-klasse:

 

Strafpunten

01. Jhagroe Viresh/Sohawan Roche


2187

02. Soekhram Shaniel/Sheoratan Satish

 

2205

03. Wubbels Coen/Vis Karin-Marijke

 

2309

04. Lathouwers Stijn/Vogels Martijn

 

2399

05. Geerlings Edward/van Embricqs Jerrel

 

2718

 

De eerstvolgende SARK rally wordt de internationale Staatsolie Diesel Savanne Rally die op vrijdag 6 november van start gaat en die 4 dagen zal duren met 2 overnachtingen in de savanne.