Assuria Team wint Assuria/DSB Rally
Het Assuria-team bestaande uit Diego Chin A Sen en Jane Harkisoen is de grote winnaar geworden van de Assuria/DSB Rally die op zondag 31 juli werd verreden. De overwinning kreeg extra glans doordat zij als gelegenheidsequipe met ruime voorsprong op de rest van het veld wisten te winnen. Met 219 strafpunten meer eindigden eindigden Santosh Raghoenandan en Ashwien Poetoe op de tweede plaats gevolgd door Vinoj Sewbarath Misser en Rakesh Gangaram Panday die als derden de eindstreep haalden.

 


In de A-klasse van deze door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) georganiseerde rally zegevierden Clifton Rolador en Mike Kasandokromo die door een beter time management krap wisten te winnen van Vernon Oostwijk en Ryan Abrahams. Ruben Saouma en Deepak Chandnani beginnen het rallyrijden eindelijk door te hebben, want in de B-klasse waren zij de kampioenen boven Marlon Elkerbout/Paul Roep en Diego Ameerali/Giillano Soemopawiro.
De Assuria/DSB Rally kenmerkte zich als een vlot uitgezette rit die in tegenstelling tot voorgaande jaren minder sterk reglementair van opzet was. Na de start aan de Grote Combeweg bij het Assuria hoofdkantoor gingen de rijders richting het zuidwesten van onze hoofdstad om daarna via het centrum te koersen naar de finish bij de DSB Bank aan de Henck Arronstraat.
Nu de droge tijd begint aan te breken zullen de twee komende rally’s zich in savannegebied begeven waarbij het eerstvolgende evenement de SOL Adventure Rally zal zijn die op 1 en 2 oktober op de rallykalender staat.
De uitzetters van de Staatsolie Diesel Savanne Rally zijn inmiddels druk in de weer met het uitzetten van deze prestigieuze meerdaagse internationale rally.

 

De uitslag van de Assuria/DSB Rally:

 

Hoofd-klasse:

 

 

01. Chin A Sen Diego/Harkisoen Jane

 

412

02. Raghoenandan Santosh/Poetoe  Ashwien

 

631

03. Sewbarath Misser Vinoj/Gangaram Panday Rakesh

 

667

04. Hahn Robert/Boetius Dave

 

682

05. Ramnandanlal Henk/Kalka Ratan

 

713

 

A-klasse:

 

 

01. Rolador  Clifton/Kasandikromo Mike

1023

02. Oostwijk Vernon/Abrahams Ryan

 

1034

03. Jankie Ravie/Akkal Prakash

 

1066

04. Harnandan Ryan/Jimidar Ignaas

1134

05. Mohan Rajender/Kisoensing Shruti


1146

 

B-klasse:

 

 

01. Saouma Ruben/Chandnani Deepak

 

1144

02. Elkerbout Marlon/Roep Paul

1175

03. Soemopawiro Guillano/Ameerali Diego

1209

04. Troenodrono Arnold/Troenodrono Albert

1212

05. Mohan Ashvin/Mohan Sherida

1236

 

Winnaars toerklasse:

Mangal Julia/Shair Ali Gino