OLIVER SMITH EN GWENDOLYN EMANUELS WINNEN SENSO END-OF-THE-YEAR RALLY

Het is Oliver Smith gelukt om ook bij de Senso End-Of-The-Year Rally zijn stempel te drukken door met zus Gwendolyn dit evenement te winnen. Eerder dit jaar won hij met Guido Koorndijk de Assuria/DSB en de SOL Adventure Rally. Zijn laatste overwinning kreeg meer glans doordat hij zonder geavanceerde rally-apparatuur toch nog met de zege naar huis kon gaan.

Op de tweede plaats eindigden Antoine Brahim en Brahim gevolgd door Stephen Smit en Ronny Blufpand. Een zeer opvallende klassering was er voor Wedika Hanoeman en Stephanie Simons die op een verdienstelijke vierde plaats eindigden en zo menige crack achter zich lieten.
In de A-klasse eindigde de equipe Ravie Jankie/Ravie Sriram op de eerste plaats terwijl in de B-klasse Ryan Harnandan/Ignaas Jimidar de lakens uitdeelden.

De Senso End-Of-The-Year Rally sluit traditioneel het rallyjaar van de SARK af. De rit is steeds van korte duur (5uur) en bestrijkt uitsluitend gebieden in Paramaribo. Vanwege drukke werkzaamheden moest Santa Claus dit jaar afzeggen maar hij liet zich vertegenwoordigen door zijn achterneef Sinterklaas, die ergens langs de route stond en snoepjes uitdeelde aan de deelnemers. Ook dit jaar kregen de rijders hun owru-yari-wasi die door sommigen tweemaal werd genomen.

Groot aantal equipes

Ook bij deze rally mag de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) weer terugkijken op een groot aantal equipes (88 in totaal) waarbij het merendeel bestond uit studenten die gedeeltelijk door Senso werden gesponsord. Speciaal voor deze groep rijders zal de SARK in januari cursussen verzorgen zodat ook zij de kneepjes van het navigeren en oriënteren beter leren kennen. In aansluiting op deze cursussen volgt dan de AVIS-SARK Bigi Yari Rally die speciaal zal worden uitgezet op het niveau van de nieuwe rijders. Deze rally wordt op zondag 30 januari verreden, drie dagen nadat de SARK haar 40e verjaardag herdenkt.

De uitslag (beste 5 in elke klasse):

Hoofdklasse:                                                                                                                             strafpunten

01. Smith Oliver/Emanuels-Smith Gwendolyn

 

124

02. Brahim Antoine/Reiziger Piem

 

160

03. Blufpand Ronny/Smit Stephen

 

190

04. Hanoeman Wedika/Simons Stephanie

 

191

05. Gafur Anthony/Kalloe Rina

 

214

A-Klasse:

01. Jankie Ravie/Sriram Ravi

 

378

02. Tammenga Jerry/Tarnadi Achmad

 

422

03. Elmont Ilonka/Van den Broek Bert

 

471

04. Rolador Romeo/Caldeira Judy

 

499

05. Chatterpal Amiet/Akkal Prakash

 

533

B-Klasse:

01. Harnandan Ryan/Jimidar Ignaas

 

449

02. Cheung Noel/Zandveld Evert

 

521

03. Themen Richey/Kasandikromo Mike

 

546

04. Van Ewijk Jean-Paul/Binda Ameet

 

547

05. Mohan Sherida/Mohan Ashvin

 

557

 

 

 

 

 

 

Download hier de uitslag van de Senso End-Of-The-Year Rally (xlsx)