RALLY ON REGARDLESS

Op zondag 28 november werd er in Trinidad een rally verreden die speciaal werd opgedragen aan de overleden Ralphy Ramdeo. Deze rallyrijder die als SARK-ambassador voor Trinidad & Tobago was aangesteld overleed vrij plotseling na de uitslag van de savanne rally 2009. Het evenement van zondag vond plaats in het heuvelachtige Couva (ten zuiden van Trinidad) waar hij vandaan kwam.

Meer dan 50 equipes hebben aan deze 4 uur durende rally deelgenomen. De SARK werd vertegenwoordigd door Radj Pershad/Winston Ramautarsing, Waddy Sowma/Ildemar Fakkel en Antoine Brahim/Piem Reiziger. Deze equipes werden geplaatst in de aparte Suriname category.

De rit bestond uit een 2 uur durende bol-pijl, gevolgd door een stripkaart en een ‘route instructions rit’. In tegenstelling tot vorige evenementen waren de opdrachten vrij simpel en helder. De in totaal 16 checkpoints (CP’s) werden dan ook door vrijwel iedereen aangedaan. De finish was in de stad Penal waar op een ranch gezellig werd nagepraat.
Het lukte Radj en Winston om de Suriname klasse te winnen gevolgd door Brahim/Reiziger.
Het ligt in de bedoeling om deze memorial rally tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

 

Radj Persad (links) en Winston Ramautarsing met in hun midden Rudy Indarsing de onder-minister van Works&Transportation van T&T.

Meer foto’s: