OZON TEAM WINT 34e STAATSOLIE DIESEL SAVANNE RALLY 2010
erry Pocorni en Diego Chin A Sen Het Ozon-team bestaande uit Jerry Pocorni en Diego Chin A Sen hebben de meest prestigieuze rally van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) op hun naam geschreven. Door vrijwel op alle 9 trajecten vrij constant te rijden waarbij zij vooral bij de avondritten met kop en schouders boven de rest uitstaken, zagen zij uiteindelijk kans met de overwinning ervandoor te gaan. Op de 2e plaats van deze Staatsolie Diesel Savanne Rally (SDSR) eindigden Dave Boetius/Robert Hahn gevolgd door Rino Tjin Wong Joe/Huo Ching Yang. Beide equipes behoren tot de nieuwe generatie rallyrijders die met deze klasseringen de oude getrouwen het nakijken gaven.

 

 

Jerry Pocorni vestigde met deze overwinning een nieuw record bij de SARK: voor de 3e maal wist hij dit evenement te winnen en telkens met een andere partner. Eerder won hij met Kenneth Pickering (1998) en met Jane Harkisoen (2004). In de A-klasse zegevierden vol machtsvertoon Didi Tarnadi/Jerry Tammenga die in oktober ook al de SOL Adventure Rally wonnen. Laura Gouverneur/Sander Voorn (Nederland) die vanwege hun ervaring met vorige savanne rally’s in de B-klasse moesten plaatsnemen wonnen glansrijk van hun concurrenten terwijl in de International Category Hans de Groot/Marieke van Loon de lakens uitdeelden. In de Toeristenklasse waren Nicolien van Eijsden/Petra Versol de besten. Deze dames hadden tijdens de gehele rally de grootste lol en zij werden steeds meer lopend dan rijdend in het veld gesignaleerd.

Veel hulp van derden

De SDSR bestreek voornamelijk gebieden in het oosten van Suriname. Vrijwel direct na de start werden de equipes richting Moengo gedirigeerd om daarna via Patamacca en het Mapane gebied bij de eerste overnachting te Blaka Watra neer te strijken. Te Java was er een speciale pontonbrug gebouwd door Lloyd Baldew van houthandel “Toeval” zodat de rijders veilig en zonder oponthoud de Commewijne Rivier letterlijk konden overbruggen. In het Mapane gebied werd gratis bijstand verkregen van MNO/Vervat die tal van weggetjes speciaal voor de rally heeft opengestoten. Tevens werden door erosie aangetaste gebieden weer berijdbaar gemaakt door dit bedrijf. Op zondag kregen de rijders vrijwel het gehele Blaka Watra gebied voorgeschoteld. Vele dichtgegroeide weggetjes in de oude pinusaanplanten waren door de uitzetters opengekapt zodat er weer doorheen gereden kon worden. Een luchtfoto puntenrit in de uitgestrekte savannes was op deze dag de koninginnerit die vele equipes tal van hoofdbrekens bezorgde. Daarna maakte de karavaan met een speciaal ingezette veerboot de oversteek van Pierre Kondre naar Carolina om bij Camp-Over-Bridge voor de 2e overnachting halt te maken. Op maandag, de laatste dag, werden de traditionele savannes aangedaan zoals de Otto Savanne en de Y2K savanne waarna de deelnemers koersten naar de finish te Staatsolie te Tout Lui Faut.

De uitslag (beste 3 in elke klasse)/totaal 90 equippes:
Jerry Pocorni / Diego Chin A Sen

Hoofdklasse:                                                                                                                       strafpunten

1. Jerry Pocorni/Diego Chin A Sen 1368
2. Dave Boetius/Robert Hahn

1446
3. Rino Tjin Wong Joe/Huo Ching Yang
1678Didi Tarnadi / Jerry Tammenga

A-Klasse:

1. Didi Tarnadi/Jerry Tammenga 2423
2. Ilonka Elmont/Bert van den Broek

2791
3. Clifton Rolador/Jayant Soekhoe
2798Laura Gouverneur/Sander Voorn

B-Klasse:

1. Laura Gouverneur/Sander Voorn 2544
2. Steven Dinmohammed/Diana Chan

3063
3. Mike Kasandikromo/Thierry Yskes
3312Hans de Groot / Marieke van Loon

International Category:

1. Hans de Groot/Marieke van Loon (NED) 3391
2. Jean-Philippe Humbert/Serge Folio(FRG)

3912
3. Wouter van Meegdenburg/Bert-Jan van Brummelen(NED)
4185Nicolien van Eijsden / Petra Versol

Tourist Class:

1.    Nicolien van Eijsden/Petra Versol (NED) 3270
2.    Kevin de Meza/Alvin de Meza (SUR)
4188
3.    Glles Logelin/Franck Lecoq (FRG)
4841

 

De eerstvolgende rally wordt de Senso End-Of-TheYear Rally die op zaterdagmiddag 4 december wordt verreden, waarna de SARK zich gaat richten op 40 jaar SARK in 2011.