FIRM ENGINEERING TEAM WINT SOL ADVENTURE RALLY

Het Firm Engineering team
De winnaars van de SOL Adventure Rally met links   Oliver Smith, midden Henk Loor (vertegenwoordiger    SOL Suriname NV) en Guido Koorndijk.

Het Firm Engineering team bestaande uit Oliver Smith en Guido Koorndijk is voor de tweede achtereenvolgende keer winnaar geworden van een door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) georganiseerd evenement. Zij wonnen de SOL Adventure Rally die het afgelopen weekeinde van start ging. In augustus wonnen zij ook al de Assuria/DSB Rally. Als tweede eindigden het Staatsolie Diesel team bestaande uit Jane Harkisoen en Rudolf Elias terwijl het Digicel team met Diego Chin A Sen en Adolf Brakke als derde finishte. In de A-klasse waren Didi Tarnadi en Jerry Tammenga de absolute winnaars. Eveneens met veel machtsvertoon gingen Steven Dinmohammed en Diana Chan Jon Chu in de B-klasse met de overwinning er vandoor.

 

De SOL Adventure Rally vormt traditioneel de ‘warming-up’ voor de komende Staatsolie Diesel Savanne Rally. Hij ging door licht savannegebied waarbij het zwaartepunt lag in de Saron Savanne waar stapvoets-navigatie van de rijders was vereist. Deze savanne die rondom Pikin Saron aan de Saramacca Rivier ligt, staat bekend om zijn wirwar aan wegen die vrijwel allemaal goed berijdbaar zijn. Op verzoek van de kapitein van dit inheemse dorp werd door de rijders van de SARK een watervoorraadtank geschonken, waaraan de bewoners dringend behoefte hadden.

Na deze savanne aangedaan te hebben werd gekoerst naar de bekende O.P. Savanne waar in het westelijk gedeelte van dit gebied enkele kaartleesritten werden voorgeschoteld. Vandaar liep de route binnendoor naar de Berlijn Savanne om daarna via de savanne tegenover Cabenda Dorp weer terug naar de stad te komen. Na zo’n 18 uur gereden te hebben konden de rallyrijders bij de finish te Marina Durga genieten van een uitstekend maal dat zoals gewoonlijk werd opgediend door Ling’s Catering.

De uitslag (beste 5 in elke klasse):
Hoofdklasse:                                                                                                                               strafpunten

1. Oliver Smith/ Guido Koorndijk 800
2. Rudolf Elias/Jane Harkisoen

862
3. Adolf Brakke/Diego Chin A Sen
875
4. Vinoj Sewbarath Misser/Lloyd Chin

886
5. Radj Pershad/Sham Binda
987


A-klasse:

1. Jerry Tammenga/Didi Tarnadi
1515
2. Jerrel Man A Hing/Remy Bandhoe
1793
3. Vernon Oostwijk/Ryan Abrahams
1940
4. Mike Lie Kon Pauw/Christine Kreps
2045
5. Ricky Ramlal/Richa Ramlal
2076


B-klasse:

1. Steven Dinmohammed/ Diana Chan 2078
2. Mike Kasandikromo/ Miquel Themen
2188
3. Yashvant Oepasie/ Predeep Oepasie
2233
4. Lloyd Jiawan/ Alan Ronokario
2540
5. Ricardo Steeman/Jeff Robles
2626

 

Klik hier voor de complete uitslag (xls).

 

De eerstvolgende rally wordt de internationale Staatsolie Diesel Savanne Rally die verreden wordt van 12-15 november.


overhandigt de watertank aan de kapitein van Pikin Saron

Gerard Roemer, Chief Logistics van de SARK, overhandigt de watertank aan de kapitein van Pikin Saron.