Fakkel/Brakke winnen Charefa Phagwa rally 2009

Adolf Brakke/Ildemar Fakkel

Het gelegenheidskoppel Adolf Brakke/Ildemar Fakkel zijn de trotse winnaars geworden van de op zondag 8 maart verreden Charefa Phagwa Rally van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK). Zij versloegen met minimaal verschil Diego Chin A Sen en Jerry Pocorni die ook als gelegenheidskoppel aan de start verschenen. Adolf Brakke won het vorig jaar deze rally maar toen met Lizbeth Jong Pian Ki die deze keer wegens drukte moest afzeggen.

 

 

Deze jaarlijkse Phagwa Rally startte bij sponsor Charefa bij het Texaco station aan de Coesewijnestraat. De route liep voornamelijk door het westen van Paramaribo. De rit kenmerkte zich als een vrij pittige waarbij het de kunst was om tussen de regels door te lezen wat de uitzetters hadden voorgeschoteld. Wie dit niet doorhad werd zwaar afgestraft. De rijders die dit doorzagen werden dan nog op de proef gesteld om te blijven volharden dat zij op de goede route zaten. Zo moest een goede controle worden aangedaan die kilometers ver uit de logische route lag en alleen zij die blindelings vertrouwden op hun kennis reden ernaar toe. De finish was eveneens bij het Texaco station aan de Coesewijnestraat. Bij de uitslag in "De Spot" was het ondanks de zware regens die de hele dag Paramaribo hadden geteisterd een gezellige drukte.

In de A-klasse waren Patrick de Vries en Jean-Paul Gooswit verreweg de besten en zij zagen zelfs kans om in het algemeen klassement op een verdiende 11e plaats te eindigen.

Randall en Ralph Kariodimedjo deelden de lakens uit in de B-klasse met 1 gemiste controle minder dan Dewsharan en Jaikisen Sital die de tweede plaats voor zich opeisten.

Patrick de Vries en Jean-Paul Gooswit
Patrick de Vries en Jean-Paul Gooswit

Randall en Ralph Kariodimedjo
Randall en Ralph Kariodimedjo


 

Twee danseressen die door de kastelein (in het dagelijkse leven doctor Liong) werden ingehuurd gaven een sprankelende show.

 

Danseres

Danseres


Voorts werden de rijders getrakteerd op verschillende hindostaanse hapjes in verband met het Holi feest de dag daarop. Het eerstvolgende evenement van onze vereniging wordt de tweejaarlijkse Nicopa Rally die in het weekeinde van 25 en 26 april wordt verreden en waarvan Rick Schuitemaker en Robby Kappel de hoofduitzetters zijn.

De uitslag van de Charefa Phagwa Rally (beste 5 in elke klasse):

HOOFDKLASSE
01. Ildemar Fakkel/A.W.Brakke 513 strafpunten
02. Diego Chin A Sen/Jerry Pocorni 520
03. Antoine Brahim/Piem Reiziger 615
04. Lloyd Chin Kon Sung/Ashwien Poetoe 622
05. Kenneth Pickering/Rudolf Elias 641

A-KLASSE
01. Patrick de Vries/Jean-Paul Gooswit 824 strafpunten
02. Jeroen Haukes/Jos Klink 1095
03. Amiet Chatterpal/Prakash Akkal 1133
04. Clayton Mendonca/Romeo Rolador 1155
05.Peggy Karta/Renaldo Doelahmarsidi 1173

B-KLASSE
01. Ralph Kariodimedjo/Randall Kariodimedjo 983 strafpunten
02. Dewsharan Sital/Jaikisen Sital 1012
03. Alan Chin A Fat/Reggy Wouden 1061
04. Marvin Dipoikromo/Regilio Charles 1070
05. Richard Kartomo/Ritesh Dhanpat 1183