2008
Jaarklassement

Klassementleiders Hoofdklasse

 

Klassementleiders A-klasse

 

Klassementleiders B-klasse

 

 
De AVIS 2008 Rally

KLIK HIER voor de uitslag van de AVIS 2008 Rally

 

De Ideaale routekaarten van Traject I Rit A – Bol-Pijl (klik hier)

De Ideaale routekaarten van Traject I Rit A – Routebeschrijving (klik hier)

 

De Ideaale routekaarten van traject 2 (komt nog)

De Ideaale routekaarten van traject 2 (komt nog)

 
De SARK-Texaco Phagwa Rally 2008

Beste Leden,

 

Klik HIER voor de officiële uitslag van de SARK-Texaco Phagwa Rally 2008.

 

Gisteravond is reeds bekend gemaakt dat er een kleine verschuiving plaatsvindt t.w:

De MAXXIS Eco Challenge Rally wordt verschoven van 12 - 13 April 2008 naar 17 - 18 Mei 2008,

en op 19 April 2008 hebben wij de Mid Summer Night Rally (korte avond rally).

 

Alvast een Subh Holi en fijne Paasdagen toegewenst.

Namens het SARK bestuur,

 

 

Debby Fränkel

 
De Midsummer Night's Mare Rally 2008

Klik hier voor de uitslag van de Midsummer Night's Mare Rally 2008

 
Kersten Motors Team Wint Mid-year Rally 2008

 

Antoine Brahim en Piem Rijdend voor een nieuwe sponsor, namelijk Kersten Motors, hebben Antoine Brahim en Piem Reiziger meteen weer de hoogste eer voor zich opgeeist bij de Mid-Year Rally van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) die op zondag 13 juli werd verreden. Met een ruime voorsprong wisten zij te winnen van Oliver Smit en Gwendolyn Emanuels die wederom op een tweede plaats neerstreken. Opvallend was het resultaat van Marcel Emanuels en Waddi Sowma die door hun vierde plaats klassering bezig zijn aan een come-back in de top van de rallysport.Brahim en Reiziger zijn bezig aan een sterk rallyseizoen want eerder dit jaar wonnen zij de Avis/Sark Friyari Rally en de Maxxis Eco Challenge.In de A-Klasse van deze niet al te reglementaire rit wonnen Gerard Benschop en Santosh Raghoenandan terwijl Patrick de Vries en Jean-Paul Gooswit andermaal de lakens uitdeelden bij de beginners.
 
Rallyteam Brakker/ Jong Pian Ki delen lakens uit

 

alt

Bij de op zondag 10 augustus jl. verreden ASSURIA/DSB Rally 2008 zijn A.W.Brakke en Lizbeth Jong Pian Ki als besten over de eindstreep gegaan. Hun overwinning kreeg extra glans doordat zij bij een kaartconstructie rit een betere route vonden dan de uitzetters. In rallytermen heet dat "een rit kraken" en deze rit kwam dan terecht te vervallen. De zilveren plak ging voor de zoveelste keer naar Oliver Smit en Gwendolyn Emanuels die steeds net het mespuntje zoet ontbreken om weer een rally op hun naam te schrijven.

 
Brakke/Jong Pian Ki winnen Sol Adventure Rally 2008
alt Bij de op 4 en 5 oktober verreden SOL Adventure Rally is het Adolf Brakke en Lizbeth Jong Pian Ki gelukt om met de hoogste eer te gaan strijken. Met minimaal verschil troefden zijn Oliver Smith en Gwenodlyn Emanuels af die zo langzamerhand patent hebben gekregen op de tweede plaats. Dit laatste equipe is sinds de savanne rally van het vorig jaar bij elke daarna verreden rally continu op de een na beste plaats geeindigd. Binnen de Surinaamse Auto Rally Klub (Sark) hebben ze dan ook de bijnaam van "Joop Zoetemelk" gekregen, een wielrenner die in het verleden ook constant op de tweede plaats eindigde.
 
Kersten motors team wint Staatsolie Diesel Savanne rally

 

Met ruim 200 strafpunten minder dan hun naaste concurrenten is het, het Kersten Motors rallyteam gelukt de Staatsolie Diesel Savanne Rally op zijn naam te brengen. Dit rallyteam bestaande uit bestuurder Antoine Brahim en navigator Piem Reiziger wist eerder dit jaar al bij 3 rally's te zegevieren. Van de negen trajecten die er werden verreden bleven zij constant goed rijden waarbij zij er 3 op hun naam schreven. Door hun laatste overwinning zijn zij nu al voor het rallykampioenschap 2008 niet meer in te halen.
 
Team Hewitt/Fakkel wint Senso rally

Adolf Brakke en Ildemar Fakkel

Het is Ildemar Fakkel en Ben Hewitt om het laatste evenement van dit jaar van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) op hun naam te schrijven. Met een strafpunten totaal van 265 werden zij winnaar van de Senso End-Of-The-Year Rally die afgelopen zaterdag werd verreden. Op de tweede plaats eindigden Ratan Kalka en Henk Ramnandanlal die op hun beurt ook nipt wisten te winnen van Adolf Brakke en Lizbeth Jong Pian Ki.