2006
Ramon Abrahams en Winston Jessurun winnen AVIS/SARK Bigi Yari Rally Rally 2006

 

Bij de Avis/Sark Bigi Yari Rally van zondag jl. hebben de veteranen Ramon Abrahams en Winston Jessurun laten zien dat zij nog altijd meetellen bij de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK). Als gelegenheidsequipe eindigden zij ruim boven Frank Macdonald en Gerard Brunings, eveneens rijders van het eerste uur, die op de tweede plaats neerstreken.
 
Kuldipsingh team wint Phagwa Rally 2006

 

Het Kuldipsingh team bestaande uit  Winston Ramautarsing en Mike Soogea heeft de door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) georganiseerde GG Pest Control Phagwa Rally op zijn naam geschreven. Op de tweede plaats zagen wij de gebroeders Brakke gevolgd door Rick Schuitemaker en Robby Kappel.
 
AVIS Team wint Maxxis Eco Challenge Rally 2006

 

Bij de gedurende het weekend van 1 en 2 april verreden   Maxxis Eco Challenge Rally heeft het Avis team bestaande uit   Oliver Smit en Gwendolyn Emanuels met grote voorsprong beslag gelegd op de eerste plaats. Zij zagen kans om na twee dagen rijden bij de uitgestippelde route  3 controles meer aan te doen dan de gebroeders Brakke die op de tweede plaats eindigden.
 
Holiday Snacks Speurtocht 2006 bracht ruim SRD 25 duizend op

 

De Holiday Snacks Fundraising Family Speurtocht die afgelopen zondag werd georganiseerd door de Rotary Club Paramaribo Central en de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) heeft meer dan SRD 25.000 opgebracht. Dit bedrag dat bestond uit ruim SRD 18.000 aan contanten en SRD 7000,- aan pakketten, werd zowel door de rijders als door de sponsor DTS NV bijeengebracht.
 
Bissumbhar/Sukdeo winnen CHS Rally 2006

Narpath Bissumbhar en Mahadeo Sukdeo zijn er afgelopen zondag in geslaagd de CHS Rally georganiseerd door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) op hun naam te schrijven. Met 20 tijdstrafpunten minder dan hun naaste concurrenten waren zij de absolute winnaars van deze 8 uur durende stadsrit.

In de A-klasse zegevierden Remy Bandhoe en Jerrel Man A Hing die ruim wonnen van de rest van de rijders in deze klasse. Dit mag ook gezegd worden van Vinod Jankie en Ashwien Poetoe die met zeer groot verschil wonnen in de B-klasse. Als deze beginnende rijders dit jaar even goed blijven presteren zullen zij het volgend jaar direct doorstromen naar de hoofdklasse. Zij zagen zondag zelfs kans om in het algemeen klassement van deze rally gerenommeerde cracks ver achter zich te laten. In de toekomst zullen de rallyrijders dus rekening moeten houden met Vinod en Ashwien die door iedere keer na een rally hun fouten te analyseren binnen korte tijd naar de top zijn geschoten.
De eerstvolgende rally van de SARK wordt de Automax stadsrally die op 16 juli wordt verreden.
De eindklassering (beste 3 uit elke klasse):

Hoofdklasse

1. Narpath Bissumbhar/Mahadeo Sukdeo

125 strafpunten

2. Antoine Brahim/Piem Reiziger

145

3. Oliver Smith/Gwendolyn Emanuels-Smit

166

A-klasse

1. Jerrel Man A Hing-Remy Bandhoe

385

2. Ravi Jankie/Rosita Jankie

456

3. Pierre van Zichem/Howard Vasilda

460

B-klasse

1. Vinod Jankie/Ashwien Poetoe

262

2. Marc Refos/Quintis Ristie

530

3. Nanad Poeran/Randjeet Jhagroe

655

 
Veteranen winnen Automax Rally 2006

 

Na lange tijd is het de roemruchte equipe van weleer Ramon Abrahams/Eric Pickering weer gelukt een rally op zijn naam te schrijven. Met slechts 3 gemiste controles wisten zij de Automax Rally van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) glansrijk te winnen. Op de tweede plaats eindigden Roy Liong A San en Dieter Debusschere die het als gelegenheidsequipe zeer verdienstelijk hebben gedaan.
 
Team Delta weer ongenaakbaar in de Assuria/DSB rally 2006

 

Het team Delta, bestaande uit de gebroeders Orlando en A.W. Brakke, hebben hun topklasse weer flink geëtaleerd in de afgelopen rally van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK). Met ruim 80 strafpunten verschil lieten ze de overige teams achter zich, en mochten net als vorig jaar de grootste Assuria-DSB trofee een ereplaats geven in hun reeds goedgevulde trofeeënkast.
 
Shell Helix adventure rally 2006

uitstekende voorbereiding op de savanne rally

De Shell Helix adventure rally die verreden werd op 7 en 8 oktober, heeft zich weer volledig waar kunnen maken als stevige opwarmer voor de komende Staatsolie diesel savanne rally die later op het jaar door de Surinaamse Auto Rally Klub zal georganiseerd worden. De start van deze bijna 20 uur durende endurance rally vond zoals gebruikelijk plaats bij het Shell service station van Dijk aan de Wilhelminastraat, en ook dit jaar werd het geheel feestelijk aangekleed met muziek, live media verslaggeving en een indrukwekkende startbrug.

Onder de rijders is het altijd goed gebruik uitgebreid te speculeren over de routes die bereden zullen worden in deze adventure rally, en het was dan ook een aangename verrassing dat de equipes na de start onmiddellijk naar Commewijne werden gebracht. Een zeer gevarieerd aanbod aan ritten langs de commissaris Thurkowweg was een kluif voor de navigatoren, en door het inbouwen van een snelle rit in het nog in aanbouw zijnde Palm Village verkavelingproject kwamen ook de chauffeurs behoorlijk aan hun trekken.

Na het bezoek aan het Commewijne district werd het nachtzicht van de equipes uitgebreid getest tijdens een foto-orientatierit in de buurt van SOL Dijkveld, waarna de oude weg naar Domberg werd aangesneden om via het Suralco stafdorp uiteindelijk in de Marksavanne te belanden om daar een luchtfoto puntenrit uit te voeren. En gezien deze ritten nog in de kleine nachtelijke uurtjes werden verreden, was de ondersteuning van het licht van de volle maan meer dan welkom om de geplotte punten op te sporen. De ochtend werd vervolgens aangenaam gevuld met ondermeer een gedreven kompasrit met bijzondere opdrachten, die de rijders van het Sarkomeer langs de Afobakaweg binnendoor via de Y2K en Berlijn savanne tot in het hartje van de O.P. savanne bracht.

Een kaartconstructierit in het vierde en laatste routeboek van deze Shell Helix adventure rally bracht de equipes van de O.P. savanne naar de omgeving van de startbaan te Zanderij, waar in de omliggende Hanover savanne een uitgebreide luchtfotopuntenrit verreden werd. Een snelle rit over het pad van Wanica tot slotte, loodste de equipes naar het NAKS gebouw te Lelydorp, waar de deelnemers werden verwelkomd met een uitgebreid en smakelijk buffet.

 
Foto's enzo...

Beste rallyfanaten,

Onze Nederlandse vriend Rex Wijnhoven heeft wat leuke foto's van de overnachtingsplaats (de georganiseerde, niet de onvoorziene) op het web gezet, zie onderstaande link.

Geniet ze!

http://savannerally2006.spaces.live.com/

 

Nancy Valies heeft ca. 400 foto's gedurende de hele SR gemaakt. Ze vraagt slechts SRD 50,- voor al deze foto's. Bestellingen kunnen tot uiterlijk 27 november via onderstaande geplaatst worden.
 
Met vriendelijke groeten,

 Dieter

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2