Ozon Team wint savanne rally 2005

 

Ozon Team Het is het Ozon-team bestaande uit  Antoine Brahim en  Piem Reiziger gelukt om de 5e Staatsolie Diesel Savanne Rally op hun naam te schrijven. Met iets minder dan 200 strafpuntenverschil waren zij de meerdere over de gebroeders Brakke en Lloyd Chin Kon Sung met Diego Chin A Sen die op de 2e, respectievelijk 3e plaats zijn geëindigd.

 

In de A-klasse waren Steven van Dijk en Auke Stienstra de kampioenen terwijl in de B-klasse Ricky en Dinesh Ramlal met de hoogste eer gingen strijken. In de Internationale Klasse ging de overwinning naar Rex en Westy Wijnhoven uit Nederland.

De 5e Staatsolie Diesel Savanne Rally waar 79 equipes aan hebben deelgenomen en die elk jaar wordt georganiseerd door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK), bracht de rijders naar vrijwel alle savannes in de kustvlakte met de Saron Savanne in het uiterste westen, de savannes nabij Kwakoegron in het zuiden en het Mapane/Blaka Watra gebied in het oosten. Om het Mapane-gebied te kunnen bereiken was door de organisatie o.l.v. Jane Harkisoen en Jerry Pocorni een speciale veerboot ingehuurd om de rijders over te zetten. Daar werden wederom enkele bruggen door de organisatie hersteld zodat de rijders zo veel mogelijk konden genieten van dit immens groot en mooi gebied.

Tijdens de rally werd er een speciaal snelheidsparcours in de savanne gehouden waarbij o.a. de wendbaarheid van het voertuig werd getest. Ralph Ramdeo uit Trinidad die gewend is deel te nemen aan snelheidsritten in het Caribisch Gebied kwam in zijn Isuzu D-Max als beste en snelste uit de bus.


De eindklassering (beste 3 uit elke klasse):

Hoofdklasse:

Antoine Brahim/Piem Reiziger

Orlando Brakke/A.W. Brakke

Lloyd Chin Kon Sung/Diego Chin A Sen


1306 strafpunten

1500

1504

 

Steven van Dijk enAuke Stienstra

A-Klasse:

Steven van Dijk/Auke Stienstra

02 Robert Oldenstam/Tony van Dal

Gerry Mannes/Xaviera Jessurun

2601

2708

2824

 

B-Klasse:

Ricky Ramlal/Dinesh Ramlal

Rajen Mohan/Willem van der Jagt

Wilfred Boetius/Marlon Moor

4058

4132

4802

 

Internationale Klasse:

Rex Wijnhoven/Westy Wijnhoven (Holland)

Ronald Rooij/Irene van der Zwam (Holland)

Mohammed Fawaz/Ishwar Patel (Trinidad)

 

3298

3473

3915


Het laatste evenement van de SARK voor 2005 wordt de  Senso End-of-the-Year Rally die op zaterdagmiddag 10 december wordt verreden.