IN MEMORIAM : PATRICK JAEGER 1951-2012

Patrick Jaeger

Meer dan 30 jaren geleden begon de SARK carrière van Patrick Jaeger; hoe kan het ook anders, eerst als rallyrijder. Van 1980 t/m 1985 heeft hij als navigator zijn sporen verdiend in de toerklasse met een eerste plaats in de Billiton lustrum rally van 1982 als wapenfeit.
Van 1986 t/m 1998 was Patrick actief in de hoofdklasse waarvan de laatste jaren met Piem Reiziger als partner. In 1997 wonnen zij de Billiton/Suralco rally.
Patrick was een tripmaster expert, ook mechanisch, en hij was een van de eersten met een toen nog grote GPS.
Door zijn tripmaster kennis en ervaring, werd hij voor, tijdens, en na rally’s door vele rallyrijders letterlijk belaagd en overstelpt met hulpaanvragen! Hij was onze tripmaster 911!

Patrick heeft 4 jarenlang zijn krachten gegeven aan het SARK bestuur. Van 1997 t/m 2000 bekleedde hij de functie van ondervoorzitter in het bestuur o.l.v. Leo Dalm.
De SARK kende een heel moeilijke periode in de beginjaren ’90, waarin m.n. door de slechte economische situatie en minder stabiele politieke omstandigheden, slechts in beperkte mate rallies konden worden verreden.
Het bestuur Dalm/Jaeger heeft in de 2e helft van de jaren ’90 gezorgd voor een ware ommekeer; het enthousiasme voor de rallysport laaide weer op en na 25 jaar werd de continuïteit van de SARK gewaarborgd.
Als ondervoorzitter heeft Patrick met zijn tomeloze inzet en energie daaraan een belangrijke bijdrage geleverd en wij zullen hem daar altijd dankbaar voor zin.

Wij konden altijd op Patrick rekenen; ook als uitzetter en sponsor heeft hij zijn sporen verdiend!
Patrick was in 1996 medeverantwoordelijk voor de sponsoring van de Grote Beer /UM Consultancy SARK Jubileum rally, die i.v.m. de viering van 25 jaar SARK werd georganiseerd. De SARK heeft in die tijd overigens veel gebruik kunnen maken van de kantoorfaciliteiten van UM Consultancy.

Patrick heeft ook vele rally’s helpen uitzetten.
Legendarisch is het verhaal van Patrick als hoofduitzetter van de PACONI rally op 5 en 6 juli 1996. Er waren heel veel problemen met de postbemensing en op de hele route van Paramaribo, Saramacca, Coronie, Wageningen en Nickerie waren er rallycontroleposten gepland.
Maar er waren veel te weinig rally officials.
Hoe moest dit probleem op die enorme stretch van bijkans 300 km worden opgelost??
Dit huzarenstuk was Patrick ten voeten uit: ”den man no de, dan doe ik het zelf!”
Patrick personificeerde de “ware uitzetter”, no matter what, the show must go on!

De veelzijdigheid van Patrick blijkt ook uit zijn ondersteuning als lid van onze hoog aangeschreven en zeer gewaardeerde telcommissie. Hij was lid van deze cie vanaf 1998 (met een korte onderbreking) tot heden.
In deze hoedanigheid zal Patrick bij ons altijd bekend blijven om de belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd aan de automatisering van de telling van tijdstrafpunten.

Wanneer je hard werkt voor de club en populair bent, word je als bijzonder SARK lid in de SARKOGRAAF in de spotlight geplaatst. Zo ook onze “Patrick Jaeger in 1996.

Curriculum vitae en curriculum rallyae; Patrick in enkele woorden:

  • In het dagelijks leven computer – verkoper
  • Grote optimist en alles kunner
  • Matematisch brein
  • Klein van gestalte met een nóg kleiner (24k) hart
  • In een grote menigte moeilijk te ontdekken, slechts herkenbaar aan een grote rookwolk boven hem.
  • Verslijt de meeste rallypartners.
  • Voorstander van het kiss-principe bij het uitzetten van rallies (kiss = Keep It Simple 4 Stupids)… en wij voegen aan dit rijtje toe: Patrick Jaeger: SARK STONFUTU.

De multifunctionele bijdrage die Patrick heeft geleverd aan onze rallysport zal ons altijd bijblijven. Onze rally mati is er niet meer…maar die speciale liefde voor de SARK van meer dan 30 jaar houden wij vast en wij zien het als onze plicht om het goede werk van Patrick te continueren.